Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låsta hissdörrar kan orsaka panik

Annons

Att hitta rätt i gamla gruvkontorets inre är inte lätt, hävdar en besökare med filmarkivet som mål. Vad värre är- den som i förvirring över saknade orienteringstavlor hamnar i hissen, kan dessutom utsättas för risken att få panik när dörrarna inte går att öppna inifrån på ett par av våningarna, konstaterar besökaren, som larmat Arbetsmiljöverket. Arbetsmiljöverket förmedlar i sin tur ärendet vidare till byggnadsnämnden.

Såväl vägskyltar som orienteringstavlor skildrande interiören, saknas i nyöppnade filmarkivet, påpekar mannen i sin skrivelse till Arbetsmiljöverket.

Eftersom det inte finns någon riktig vägbeskrivning, så är risken stor att filmarkivintresserade tar hissen till hjälp för att söka sig vidare från bottenplanet, tror skrivelsens författare. På våning ett och två hindrar spärranordningar på dörrarnas utsida den som vill ta sig ur hissen. En klar säkerhetsrisk, hävdar mannen och slår larm, med hänsyn till många människors benägenhet för klaustrofobi och panikreaktioner.

En väl synlig skylt förkunnar däremot att Ludvikahem äger och förvaltar byggnaden och filmarkivets besökare har nu anmält missförhållandet till arbetsmiljöverket, som dock vidarebefordrat ärendet till byggnadsnämnden i Ludvika.

Ärendet rör inte arbetsmiljö utan det är en fråga om allmänhetens tillgänglighet till lokalerna, förklarar man på Arbetsmiljöverket i Falun.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons