Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lasse Berghagen kallar mig för kullan"

/
  • Gunilla Nilars har arbetat som projektledare för Allsång på Skansen sedan 2004. Årets säsong kan dock ha varit hennes sista.

Vem: Gunilla Nilars, 66 år, Lidingö.
Vad: Projektledare på SVT.
Varför: Avslutade i veckan sin åttonde säsong med Allsång på Skansen.

Annons

Hur är känslan när årets sista Stockholm i mitt hjärta tonar ut?

– Det är som att gå i mål. Man har en press på sig att klara av det och når man målsnöret med heder och ära är det en lättnad.

I dag är det vanligt att man byter arbetsplats ofta, men du har varit på SVT sedan 1966. Vad är hemligheten?

– Ett företag som SVT är inte samma sak i dag som 1966. Jag har fått vara med om en enorm utveckling. Sedan tillverkar vi ju inte en bräda som ser likadan ut år från år.

Du har hunnit bli 66 år. Hur länge till tänker du jobba?

– Mitt kontrakt med SVT går ut nästa år men jag tar det en dag i sänder. Hur mycket jag än tycker om mitt jobb hoppas jag att jag är klok nog att sluta när jag ska. Jag vill bli ihågkommen för någon som har gjort något.

Styr och ställer du i Allsång på Skansen även nästa sommar?

– Jag har säkert ett finger med i spelet fram till starten men jag tror inte att jag kommer ägna så mycket tid åt det under sommaren. Man måste våga lämna ifrån sig saker och ting.

Du kommer ursprungligen från Ludvika men har bott större delen av ditt liv i Stockholm. Hur mycket dalkulla finns det kvar i Gunilla Nilars?

– Jag pratar fortfarande dalmål och det gör jag med stor glädje. Lasse Berghagen kallar mig alltid för kullan när jag ringer och jag är nog kullan för många på SVT också. Ludvika är mitt hem och kommer alltid att vara det.

Till sist måste jag fråga om en sak som jag har funderat över länge. I publikhavet under allsången syns ofta flera skyltar. I tisdags höll till exempel två tioåringar upp en skylt med texten "Coolaste Björn(en) på Skansen" när Björn Skifs uppträdde. Är skyltarna förproducerade av SVT och placerade i händerna på publiken?

– Det fantastiska är att alla gör sina skyltar själva. De enda vi gjorde den här säsongen var de som det stod Triad på.

Tre Gunilla Nilars-succéer:

  • * Måndagsbörsen
  • * Det kommer mera
  • * Söndagsöppet
Annons