Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larz-Kristerz höjer glasen och instiftar Svenska Pilsnerdagen: "Går bra med alkoholfritt också"

Den 8 juni har dansbandet Larz-Kristerz bestämt att det är dags att instifta Svenska Pilsnerdagen. Den första "hyllningsdagen" är i samband med bandets uppträdande på Å-festen i Falun - och såklart ett singelsläpp.

Annons
Den 1 juni släpps bandets album Det Går Bra Nu. Foto: Pressbild

Bandet släpper nya plattan "Det går bra nu" den 1 juni - vilket är deras elfte i ordningen - men redan nu vill de bjuda på en livsbejakande låt som fångar det lilla i det stora, som en pilsner i juni, vilket det nya singeln också heter.

"Men en pilsner i juni, just när solen går ner, och man blundar och tänker - kan man önska sig något mer?" sjunger bandet och slänger in lite grilldoft på det.

► SOMMARGUIDEN: Nu gäller det att välja – här är festivalhelgerna när allt krockar!

Bandets har också släppt en instruktionsvideo på hur flaskor kan användas som träningsverktyg - eller en morot för att träna mer. Foto: Pressbild

Enligt Larz-Kristerz så kommer den nya temadagen firas in ordentligt den 8 juni. Då spelar nämligen de nämligen på Å-festen i Falun på dansbanan hela kvällen.

– Det är en grej vi kommit på i samband med att vi släpper en singel. Grundtanken är att det är ganska trevligt med en pilsner i juni, säger Peter Larsson, sångare i bandet till tidningen.

Han förtydligar att dagen är registrerad och lika legitim som kanelbullens dag exempelvis.

Men inspirationen till låten handlar om lite mer saker än bara öl - bandet utmanar också svensk sångtradition på ett vis.

– Det var nog när vi satt och skrev låtar till skivan, som jag sa att jag är väldigt inspirerad av amerikanska countrylåtar där man helt ogenerat kan sjunga om att ta en öl utan någon dramatik. Och så kom vi på att en pilsner i juni är ganska trevligt det med, säger Peter Larsson.

Men trots att det är en alkoholhaltig dryck som firas, så vill bandet såklart förtydliga att det också går bra att hylla dagen med något annat.

– Vi vill förtydliga att det går precis lika bra med en helt alkoholfri pilsner, säger Peter Larsson.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons