Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Matinsson lämnar ABB

Annons

Många har naturligtvis ögonen på Lars Martinsson. Internt är han mycket uppskattad för sin kärlek till den tunga produktionen och externt har tidningen Affärsvärlden tre år i rad rankat honom som en av näringslivets 100 mäktigaste under 40 år.

Men Martinsson vill inte säga vad han ska göra när han lämnar ABB annat än att det är ett uppdrag i Sverige.

– Jag har fått ett erbjudande som var jättekul och då väljer jag att satsa på det. Vad kan jag inte säga ännu eftersom min nya uppdragsgivare ännu inte gått ut med det.

– Jag slutar det här jobbet den 1 mars. Vi får se vad som händer med boendet framöver men vi räknar att tillsvidare bo kvar i Ludvika, säger Lars Martinsson.Lars Martinsson Har haft två ABB-jobb. Har lett divisionen Power Products i Sverige och affärsområdet transformatorer i Sverige.

Affärsområdet transformatorer omfattar Power Transformers och Components i Ludvika, ABB Plast i Piteå och Figeholmsenheten. Lars Nilsson som är chef för Components tar över detta område och det är en permanent lösning.

ABBs sverigechef Sten Jakobsson tar tillfälligtvis över ansvaret för division Power Products tills ABB hittat en efterträdare.

Mer läsning

Annons