Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarna ställde sig på scenen

Annons

Under fyra år, varav två på halvfart, har Lisbeth Erlandsson, Ulrica Signal, Susanne Israelsson, Karin Östlund, Åsa Nystedt, Marie Fahgén, Angéla Knutsson och Linda Hansson utbildat sig till lärare med inriktning på förskolan, förskoleklasser och yngre grundskoleåldern.

Kvinnorna, som är bosatta i kommunerna Gagnef, Ludvika och Vansbro, har läst hemma och vid kommunernas Lärcentrum. Naturligtvis har det också blivit en del studier vid såväl Högskolan i Falun som vid olika förskolor.

De avslutade studierna med kursen Skapa och kunskapa. Som ett led i den fick de skriva, sätta upp och framföra en teaterföreställning för barn.

- Eftersom alla känner till Alfons Åberg valde vi att dramatisera en egen berättelse om honom, berättar Linda.

Hon och hennes kamrater gav pjäsen namnet "Drömmer du Alfons?" och satte upp den i Lillkyrkan i Björbo. Två föreställningar gavs för Björbos förskolebarn - och läraren Ingvar Berg.

Läraren gav dem högt betyg och publiken var hänförd.

- Barnen satt som tända ljus. Det var mycket toppenkul att se deras reaktioner och faktiskt ännu roligare att få spela barnteater. Helt suveränt, faktiskt. Det är nästan så att vi ångrar vårt yrkesval, säger Linda med ett leende.

- Men först ska vi göra ett försök att använda oss av vår utbildning, tillägger hon.

Distans var ordet.

0241-10580

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons