Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare mördades i Thailand

Annons

Några män gick på måndagen in i en thailändsk grundskola och sköt ihjäl två kvinnliga lärare i biblioteket på nära håll, sade polis.

Offren tillhörde landets buddhistiska majoritet. De dödades på lunchrasten i en skola i Narathiwat, en av de tre huvudsakligen muslimska provinser som gränsar till Malaysia i söder.

Ytterligare en manlig buddhistisk lärare dödades på liknande sätt i en annan grundskola i samma provins enligt polisen. Det hände när han stod och handlade mat i en affär. Han mejades ned med en automatkarbin.

Personalen vid Narathiwats hundratalet skolor fruktar nu att deras säkerhet inte kan garanteras.

Provinserna Yala, Narathiwat och Pattani var en gång ett självstyrande muslimskt sultanat till dess att området annekterades av Thailand för ett århundrade sedan.

Separatistiska uppror har härjat där periodvis sedan dess. I det senaste, som blossade upp för tre år sedan, har över 2|200 människor dödats.

Lärare och skolor angrips ofta eftersom rebeller ser dem som representanter för ett systematiskt försök av Bangkokregeringen att påtvinga muslimerna den buddhistiska kulturen.

TT

Mer läsning

Annons