Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärare åtalad för misshandel av elev

Annons

Den här händelsen har på sätt och vis sin upprinnelse i att läraren för några år sedan berättade för de här eleverna om en händelse 1969, då det snöade så mycket att han fick skotta snö tre gånger en dag. Av förundersökningen framgår inte vad det var för speciellt med detta, men det verkar ha varit någonting med en lekstuga, för läraren har ständigt blivit påmind om denna lekstuga, något som han mått dåligt av.

Den 22 november hade några elever talat om att fråga läraren vad som hände vintern 1969 och detta gjorde en 16-årig pojke, utan att läraren svarade.

Då läraren öppnade ett skåp föll en träbit ut varvid 16-åringen sa: "akta lekstugan".

16-åringen och en kompis gick bort till borren och där lekte kompisen med borren så att den ramlade i golvet flera gånger. Varje gång upprepade han kommentaren om lekstugan. Då 16-åringen skrattade åt detta, tröttnade läraren som gick fram till honom.

- Det här är ingen lekstuga, nu åker du ut, sa läraren och tog tag om 16-åringens käke, sedan tog han ett grepp om nacken och tröjan och föste ut honom.

16-åringen gick till en elevstödjare, som tog bilder som visade rodnad där läraren tagit tag i 16-åringen.En annan elev som hörts om händelsen karakteriserar 16-åringen som lite busig mot honom och andra kompisar, samt att han ibland är pratig på lektionerna.

Läraren menar att han inte gjort sig skyldig till något brott.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons