Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lär sig uppträda korrekt

Annons

Kommentar till "Mor till tre nöjda Sommarlandsjobbare", den 16 juli.

Jag instämmer helt och fullt i de kloka åsikter som signaturen framförde. Som hon påpekade, har det otaliga gånger i lokalpress och media förekommit klagomål på Sommarland som arbetsgivare.

Vår son, snart 17 år, sommarjobbar i år på Sommarland. I likhet med insändarskribentens barn, klagar eller gnäller inte han heller. Glatt åker han i väg på morgonen och kommer hem på kvällen nöjd med det arbete han utfört.

Vad jag förstår gäller en strikt disciplin på Sommarland och det är jag som förälder tacksam för. Att, på sitt första sommarjobb, få lära sig vikten av att komma i tid, följa regler och normer och inte minst att uppträda korrekt och i alla lägen uppföra sig väl, är jag övertygad om att gagnar var och en på det personliga planet och ger ungdomarna ett försprång i deras framtida yrkesliv.

Med så många mycket unga arbetstagare är det ofrånkomligt och befogat med en och annan "pushning", förmaning eller tillsägelse.

Naturligtvis kan tillsägelser sägas på olika sätt, men jag vet att det ges ett och annat ord till uppmuntran eller beröm också, när ungdomarna gjort något bra.

För Sommarland är det "livsnödvändigt" att deras gäster blir trevligt bemötta. För Leksands ungdomar är det lika viktigt att Sommarland finns. Det ger cirka hundra tonåringar möjlighet till ett sommarjobb, med allt vad det innebär - inte minst en egen ihoptjänad slant.

YTTERLIGARE EN MOR TILL

Mer läsning

Annons