Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lanthandel nedlagd

Annons

-Anledningen till att jag lagt ner är att jag inte ser att det kommer vara lönsamt framöver. Det blir färre unga och de flesta äldre har flyttat ner till samhället eller får hemtjänst idag, förklarar Mikael Brathen som drivit handeln de senaste tio åren.

Att driva handel i dag ställer stora krav på lokaler och att man har rutiner. Det krävs att man följer alla krav och bestämmelser annars blir man nedstängd.

-Det sista som jag fick över mig var att jag var tvungen att gå en kurs hos anticimex för skadedjursbekämpning. Det skulle kosta mig ett antal tusen plus att jag var tvungen att stänga affären en dag. Hade jag inte genomfört kursen så skulle jag bli nedstängd. Då kände jag att det fick vara nog, säger Mikael.

I samma byggnad drev Anna-Stina Wikström tidigare en snabbmatskiosk. Den lades ner tidigare i vår. Så i dagsläget är Yttermalung helt utan service-faciliteter.

-Jag kände att jag hade för dåligt med tid. Jag driver ett annat företag också, så det blev för mycket, säger Anna-Stina Wikström.

Fastigheten som ligger invid riksväg 71 står i dagsläget tom men Anna-Stina som äger den är öppen för alla förslag.

-Att det kommer bli en lanthandel ser jag inte som nöd- vändigt, just nu är det ingen som hört av sig men jag jagar heller ingen. Läget är ju så pass bra där man vintertid fångar upp Sälentrafiken så jag tror absolut att det kommer finnas intresse.

Yttermalungs Byaförening anser inte att det är någon stor katastrof och har heller inte hört några större protester kring nedläggningen.

-Vi kommer i alla fall inte engagera oss något i den här frågan. Visst är det folk som är besvikna här omkring men någon katastrof är det inte, säger Jan Robertsson som är ortdförande i Yttermalungs byaförening.

KENNY ERICSSON TÄLLBERG

Mer läsning

Annons