Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsstyrelsen granskar Rättvik

Annons

Länsstyrelsen har inlett en granskning av socialförvaltningen i Rättvik. Meningen är att syna individ- och familjeomsorgen, äldreomsorgen, handikappverksamheten och tillståndsenheten. Granskningen ska pågå fram till den 30 mars. I april ska en rapport presenteras.

-Vi välkomnar tillsynen. Det kommer att leda till både ris och ros. Tidigare granskades skolan. Då fick vi ändra på en del. Fördelen är dock att någon utomstående synar verksamheten så att den kan bli bättre, säger kommunalrådet Jonny Jones.

Granskningen är något av rutin för Länsstyrelsen Dalarnas sociala enhet.

-Sedan 2003 har vi granskat tre kommuner per år, två kommuner det första året. I fjol granskades Falun, Ludvika och Gagnef. Syftet är att vi själva ska få en uppfattning om verksamheten. Sedan vill vi ge kommunen ett underlag för fortsatt utveckling, säger länsstyrelsens socialdirektör Pelle Björklund.

Granskningen inleds med samtal med politiker och tjänstemän. Sedan granskas vilka styrinstrument kommunen har över verksamheten.

- Efter det ger vi oss ut i verksamheten och pratar med personal och delvis med brukare. När vi är klara ska en rapport presenteras. Den kommer även att läggas ut på vår hemsida. Det blir en rapport med både positiva saker, brister och negativa tendenser. Om ett år gör vi en uppföljning hur kommunen lyckats med att lösa bristerna, säger Pelle Björklund.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons