Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långtradare tippade

Annons

Det var vid 21-tiden på onsdagskvällen som det fullastade 24-metersekipaget körde av vägen och blev liggande på sidan i närheten av Eriksfors, en dryg mil norr om Vansbro längs riksväg 26.

De bärgare som for till platsen kunde snart konstatera att det inte var någon större idé att påbörja bärgningen förrän det ljusnat på torsdagsförmiddagen. Långtradaren låg dessutom helt utanför körbanan och utgjorde inget hinder för den övriga trafiken.

Innan bärgningen kunde påbörjas var bärgningspersonalen tvungen att tömma både bil och släp på allt gods och en mobilkran kallades därför till platsen från Mora. Vid middagstiden stängdes därför 26:an av för all trafik och resande mellan Vansbro och Mora fick i stället hänvisas via riksväg 71 och 45 via Malung och Johannisholm. Personalen på plats räknade med att vägen skulle vara helt avstängd i minst åtta timmar till sent på torsdagskvällen.

Långtradarekipaget kom från Jönköping och var på väg till Östersund med i huvudsak plast- och pappersprodukter. Åkeriet räknar inte med att godset ska ha skadats nämnvärt vid olyckan.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons