Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långledigt för Siv på Apoteket

Annons

- Jag ska bara vara l-e-d-i-g, förklarar Siv som inte ens har tänkt så långt framåt att hon bestämt sig för vilken pensionärsförening hon ska ansluta sig till 1 september, när hon blir pensionär på riktigt efter lagstadgad semesterperiod.

Hon har inte ens handlat det obligatoriska(?) gåstavarna eller bokat in måndagskvällars motionsbingo på Björkås.

Det är hundraprocentig lång-ledighet som gäller.

1 juni 1957 började hon på apoteket i Grängesberg så det är med full täckning man kan tala om att hon är något av en institution.

Genom åren har hon bara gjort ett par utflykter till andra apotek, till Smedjebacken (1988-90) och apoteket vid Säters sjukhus (1990-98).

- Fast det var nog aldrig meningen att jag skulle bli kvar i yrket så länge, säger hon över en kopp kaffe sista eftermiddagen på jobbet.

Sen 1998 är det alltså hemma-apoteket som gäller igen.

Då lades det lilla mysiga apoteket vid Säter ner och i samma veva fick hennes företrädare, Ulf Persson, jobb vid Liljan i Ludvika och chefsposten blev ledig.

Hon sökte tvärt och flyttade hem med ambitionen att bli kvar på hemmaplan till pensioneringen, en föresats som alltså höll.

Det är ingen överdrift att påstå att alla grängesbor känner Siv och vice versa. Trivsel har varit ett centralt ord i verksamheten vid apoteket på Öraberget under Sivs tid här, eller som någon formulerade det för ett par år sen när apoteket ifråga utnämndes till landets mest kundvänliga:

- Det är roligt att gå till apoteket (!)

Enligt våra lokala sagesmän har den nyblivna pensionären en stort del i att så är fallet.

Ett tips till alla kunder: Skulle ni möta Siv Blomberg på byn och hon ser fullständigt sysslolös ut så är det helt i sin ordning.

Det är så hon tänker sig tillvaron efter 1 september 2003.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons