Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingets personapolitik

Annons

De feta hankatterna lapar vispgrädde medan övriga får en skvätt skummjölk.

Landstinget Dalarnas personalpolitik präglas av inkompetens och gammalmodigt tänkande. En starkt bidragande orsak till eländet är att landstingsledningen i första hand tillfredsställer sin egen girighet.

Löneförhandlingarna 2001 har varit skandalöst dåligt skötta, vilket nu leder till att många i landstinget verksamma fack inte blir klara med sina förhandlingar, medlemmarna får inte sina avtalsenliga lönepåslag, utan får vackert vänta till nästa år.

Det som väntar är dessutom blygsamma, för att inte säga symboliska, ökningar av lönen. Ansvariga för denna situation har varit och är landstingsledningen. Vad gör då denna ledning? Jo, den belönar sig själva.

Landstingsdirektör Mats Bengtsson, vice landstingsdirektör Lars Västholm, beställarchef Gösta Andersson och utvecklingschef Göran Carlsson får samtliga 3 000 kronor mer i månaden, med en retroaktivitet från och med 1 juni!

Gösta Andersson har dessutom tidigare inte dragit sig för att använda landstingets kontokort privat!

Jag har alltid undrat vad det är som belönas i landstinget? 3 000 kronor mer i månaden till Gösta Andersson är för mig ett svar på den frågan.

Dessa påslag till högsta landstingsledningen kommer ytterligare att underminera ett redan dåligt förtroende för denna ledning, en ledning som dessutom ansvarar för personalpolitiken.

Hur ska vi alla på golvet uppfatta det här? Det är ju vi som utför det praktiska jobbet.

Ledningen sitter som bekant i ständiga sammanträden som sällan leder till någonting, utom möjligen ytterligare försämring av landstingets verksamhet.

Vad säger våra ansvariga politiker? Hur försvarar ni denna girighet på högsta nivå? Jag kräver ett svar!

BÖRJE BJÖRKLUND

Mer läsning

Annons