Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget till åtlöje

Annons

Svar till Niklas Henriksson, Sofia Knöös och Birgitta Lundkvist, debattsidan

den 19 december:

Denna trio kan inte skilja på äpplen och päron och börjar ta upp nutidsläget inom politiken. Men det var höstens valresultat som avgjorde mandatfördelningen i landstinget. Niklas Henriksson, miljöpartiet, blandar ihop rikspolitik med landstingspolitik och börjar ta upp frågor som berör a-kassan.

Vad jag vet har Landstinget Dalarna aldrig haft något med a-kasseersättningar och göra. Erfarna politiker måste veta vilket forum de är i och debattera rätt fråga.

Alliansen med sjukvårdspartiet har inte gett "de tre musketörerna", Christer Dysholm, miljöpartisten Warren Willy samt Ken Swedenborg alternativ försörjning via landstingspengar i fyra år framöver. Det har vänsterkartellen.

Vi kommer att driva en aktiv oppositionspolitik framöver. Vi kommer fortsätta arbeta för en god hälso- och sjukvård i hela Dalarna. Alliansens och Dalarnas sjukvårdspartis strävan är att om landstinget ska lyckas bättre krävs det fokus på kärnverksamheten (hälso- och sjukvården), bra ledning, ökad effektivitet samt noggrann kostnadskontroll.

Vården ska vara solidariskt finansierad och ges efter behov. Den enskilde ska ha valfrihet mellan olika vårdgivare. Särskilt vill vi att kvinnors behov av rätt vård och omsorg måste prioriteras högre i Landstinget Dalarna. För att komma till rätta med ojämställdheten behövs uppföljningar, bättre bemötande och att behandlingar görs ur ett genusperspektiv.

Både medierna och invånarna talar dagligen om landstingscirkusen. Den gör landstinget till åtlöje

ÅSA NILSER (FP) POLITISK SEKRETERARE

Mer läsning

Annons