Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget ska bli bättre på likabehandling

Landstinget Dalarna får godkänt av DO, Diskrimineringsombudsmannen, för sin omformulerade likabehandlingsplan.
Konkreta program och tydligare mål är en del av den nya policyn.

Annons

Så sent som för ett år sedan, i november 2010, klubbade landstingsfullmäktige igenom en likabehandlingspolicy.

Men nu har policyn arbetats om efter en granskning av DO. Landstinget Dalarna har tillsammans med tio andra landsting ingått i granskningen. DO har undersökt hur landstingen lever upp till lagens krav att bedriva ett målinriktat arbete för att aktivt främja lika rättigheter och möjligheter i arbetslivet oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

Målet med den nya policyn, förutom att leva upp till DO:s krav, är att ta fram riktlinjer som är tydliga och vägledande i verksamheterna, skriver personaldirektör Lars-Olof Björkqvist, i ett pressmeddelande.

Arbetet med den nya likabehandlingspolicyn har genomförts i samverkan med landstingets största fackliga organisationer och med stöd av landstingets högsta ledning.

Den nya likabehandlingspolicyn har sju målområden: arbetsförhållanden, föräldraskap, kompetensutveckling, löneutveckling, trakasserier/repressalier, jämställdhet och rekrytering.

Till varje målområde hör en konkret handlingsplan som ska kunna anpassas till respektive verksamhet.

I februari ska policyn behandlas på landstingsfullmäktige, om den godkänns påbörjas informationen därefter till personal om hur likabehandlingsarbetet inom landstinget ska se ut.

Mer läsning

Annons