Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget i brev till regeringen: "Ta inte vår personal"

I ett brev till regeringen protesterar Landstinget Dalarna mot att Försäkringskassan och Transportstyrelsen anställt två av landstingets rehabläkare, det skriver Dagens Medicin.

Annons

Mer läsning för Pluskunder:

Facket Vision drar tillbaka sitt skadeståndsanspråk mot landstinget

Sjukvården fick bekänna färg under den extrema halkan under julhelgen

Kirurgikrisen i Falun: Operationsstoppet i oktober orsakade inte några avgörande problem för patienterna

Bli Pluskund för bara en krona här

Enligt Dagens Medicin har en av de två rehabläkarna slutat i landstinget och i stället börjar jobba på Transportstyrelsen. Den andra rehabläkaren ska ha gått ned i halvtid för att kunna arbeta halvtid hos Försäkringskassan.

Detta ska hota landstingets rehabiliteringsverksamhet, eftersom specialister inom rehabiliteringsmedicin är en bristvara.

I ett brev till socialminister Annika Strandhäll (S), infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och ledningen för Försäkringskassan och Transportstyrelsen skriver Pär Lennart Ågren, divisionschef för medicin på landstinget, att detta innebär att myndigheterna ”slösar allas våra skattepengar till att köpa personal från vården, från patienterna till kontorsstolarna och till närmast fantasilöner”.

– Vi tycker det är värt att påpeka att det inte är schysst att olika myndigheter snor personal från varandra och använder skattepengar till det. Vi tycker inte att skattemedel ska användas på det sättet, säger Pär Lennart Ågren till Dagens Medicin.  

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons