Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget i bakvatten

Annons

Svar till Rolf Gunnarsson, 4/8:

"Flyttkarusellen på landstingets så kallade huvudkontor i Falun har snurrat färdigt - i alla fall håller karusellen på att stanna för denna gång", skriver Gunnarsson.

Jag kommer fullkomligt naturligt att tänka på hur det var när televerket Dalarna i mitten på 80-talet gjorde en totalomflyttning av alla kontorsrum i Falanhuset och telehuset Åsgatan/ Trotzgatan. Tala om kostnader!

Till televerket Dalarna anlände en deporterad medarbetare från ett främmande telelän. En av hans många vansinnigheter var den totala flyttkarusellen. Han hade inte några fasta planer på genomförandet.

Det bestämdes till slut att alla medarbetare skulle byta rum. Möblerna skulle lämnas, ingen hänsyn togs om de var avsedda för verksamheten.

Vissa sektionschefer hade försett sina rum med skinnmöbler. De vägrade kategoriskt att lämna dem. Det blev ett liv utan dess like.

Det fanns inte hål upptagna att dra fram nya datakablar, ett arbete som fick göras löpande, både dag och natt, således inte upphandlat.

Verksamheten låg nere flera dagar på ett stort antal arbetsplatser då de saknade dataförbindelse. Expressfirman skar guld med stora knivar. Andra firmor likaså.

Televerket Dalarna avdelade en man som i flera dagar verkade som dörrvakt för att hindra obehöriga att ta sig in i fastigheten på Trotzgatan.

Kostnaderna? Ja, de blev gigantiska. Ingen kunde greppa slutnotan. Den blev hemlig.

Gunnarsson, där ligger landstinget Dalarna i bakvatten när det gäller flyttkostnader.

A345

Mer läsning

Annons