Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landshövdingens jobb är att stärka Dalarna

Annons

Svar till Leif Ericsson, 25 mars:

Bäste Leif Ericsson, vad jag förstår har du tittat på bilderna i Länstidningen, som nyligen kommit ut, men inte hunnit läsa texten. Av den framgick att bilderna var från en middag för Dalarnas kommunalråd, där det som du vet finns såväl socialdemokrater som centerpartister och en moderat.

Kommunalråden inbjuds till residenset en gång per år, liksom länets riksdagsledamöter, där bland andra Lennart Fremling och Rolf Gunnarsson, som du nämner, ingår.

Du skriver om att arbeta för etablering av nya företag. Jag kan berätta att i dagarna kommer representanter för KLH, ett österrikiskt företag som nu öppnar en fabrik i Orsa, till residenset.

Det är en etablering som bland annat länsstyrelsen stött, och jag ser fram mot att få träffa deras ledning, utbyta information och höra vad den anser är viktigt för den fortsatta verksamheten.

Ett par dagar tidigare kommer ledningen för Ovako Steel och jag tillsammans med Smedjebackens kommunalråd och ledningarna för Region Dalarna och landstinget får möjlighet att berätta om Dalarna för de finska ägarna.

Min inställning är att landshövdingeresidenset ska vara en plats, där såväl politiker från olika partier, som representanter för näringsliv, kultur, idrott och andra organisationer kan mötas för att diskutera, knyta kontakter och bygga nätverk, något som på sikt kan stärka Dalarna på många olika områden.

I början av april träffar jag till exempel representanter för bland annat invandrarföreningar och Dalarnas kulturinstitutioner. Detta som ett led i Mångkulturåret, där det handlar om att öka alla invånares möjligheter att delta i kulturlivet och att skapa ett samspel mellan olika kulturtraditioner.

Mycket mer om vad länsstyrelsen, och jag som dess chef, arbetar för får du veta i den tidningsbilaga du nämner - om du inte nöjer dig med att enbart titta på bilderna.

INGRID DAHLBERG

Mer läsning

Annons