Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnades på riksvägen

Annons

De tre syskonen Bergdahl kliver på bussen till Backa skola på busshållplatsen vid infarten till Grådö Nybyn längs riksväg 70.

Men två gånger, en gång precis innan jullovet och så i går, onsdag, var mamma Christina Bergdahl tvungen att skjutsa dem till skolan.

Trots att de stod på busshållplatsen när bussen kom fick de inte åka med.

Första gången det hände var bussen sen. När den kom bromsade den bara in helt snabbt och körde direkt vidare. Kvar stod barnen.

I går onsdag var bussen på hållplatsen den utsatta tiden men körde ändå i väg utan barnen, trots att de stod utanför dörren.

Den här gången var inte Martin med. Moa försökte fånga chaufförens uppmärksamhet men misslyckades och han öppnade inte dörrarna.

- Han satt och kammade håret, berättar barnen.

Håkan Olandersson, drifts- ledare på Linjebuss, kan inte annat än beklaga det som in- träffat.

- Tyvärr händer det här någon gång ibland. Det är bara människor vi har att göra med, chaufförerna också. Men det är otur att det hänt just dem två gånger, säger han.

Han tillägger att man också erbjudit sig att skicka en extrabuss men att Christina Bergdahl avböjt eftersom hon menade att att det gick fortare om hon själv skjutsade dem.

Att hållplatsen är helt oupplyst gör inte saken bättre, menar Håkan Olandersson, vilket Christina Bergdahl håller med om. Men hon tycker ändå att chaufförerna borde vara lite mer uppmärksamma när de vet att det är barn som ska kliva på där.

- Man vet inte vad barn tar sig till när de ser att de håller på att missa en buss. Kanske springer de ut framför den för att försöka fånga chaufförens uppmärksamhet, säger hon.

Hållplatsen ligger längs riksväg 70 där tillåten hastighet är 90 kilometer i timmen. Den är dessutom helt oupplyst.

För att slippa gå på riksvägen i mörkret till hållplatsen plumsar barnen i snön på en liten väg som inte plogas under hela vintern.

Belysningsfrågan är under utredning. Tjänstemän på kommunen har fått i uppdrag att se över belysningen på samtliga av kommunens hållplatser.

EVA LANGEFALK

Mer läsning

Annons