Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämna hunden hemma!

Annons

Återigen har det varit ett stort evenemang med mycket folk och tyvärr så också hundar. Jag som själv är hundägare kan inte förstå varför man måste ta med sig sina hundar på sådana ställen som marknader, Ludvikafesten och som nu i helgen, streetracing.

Vi sätter på våra barn hörselkåpor, vi själva stoppar in hörselproppar men vi låter våra fyrfota vänner som har bättre hörsel än vi, vara utan. Jag såg tyvärr flera hundägare vid tävlingarna med sina hundar som förgäves försökte ta sig därifrån när ljudet från bilarna blev för starkt. Kan någon förklara varför man tar med sig hundar på sådana ställen?

Tro mig! De har ingen som helst behållning av att vara där utan har det mycket bättre hemma. Om man måste ta hunden med sig så har de det bättre i bilen om den står i skuggan och med öppna rutor eller skuff så att det blir ordentligt med luft. Och på ett behörigt avstånd från alla höga ljud.

Som djurägare har vi ett ansvar och det gäller även mot våra hundar. Jag hoppas att ni tänker er för nästa gång och lämnar era hundar hemma.

ANNETTE

Mer läsning

Annons