Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läktaren fick lagas mitt under matchen

Annons

Ståplatsläktaren med vrålande Färjestadsfans, från supporterklubben Wolfpack, var som ett gungande hav under matchen.

I mitten av första perioden upptäckte personal i arenan en längsgående flera meter lång spricka på ett limbalkträ på läktaren. Bland annat tillkallades arenachefen Ronnie Skoog.

- Jag observerade sprickan. Det är möjligt att den funnits där redan tidigare utan att vi lagt märke till den, berättar Ronnie Skog för tidningen när han inspekterar platsen på måndagen, två dagar efter matchen.

Just på den plats sprickan sitter är det knappt en meter ned till ett betonggolv. Enligt Ronnie Skoog fanns det ingen akut risk för att läktaren skulle rasa.

I förebyggande syfte kröp Ronnie in i det trånga utrymmet under läktaren tillsammans med säkerhetschefen Anders Lundkvist och vaktmästaren Anders Otterström.

Medan första perioden gick mot sitt slut arbetade trion med att sätta in en stödbalk under läktaren till ljudet av stampande fötter ovanför deras huvuden.

-På måndagen gjordes en ny syn på platsen och vi förstärkte läktaren med flera stödbalkar så att platsen är säker till kommmande matcher, säger Ronnie Skoog.

En annan akut åtgärd är att taklägga spelaringången för Moras hockeyspelare.

Tidigare har moståndarlagens stående supporterpublik varit hänvisade till en annan del av läktaren, medan hemmafansen placerats kring hemmalagets spelaringång.

Nyligen gjordes en rockad. De stående hemmafansen övertog platsen där gästande stående publik stått, som i sin tur fick området kring spelaringången.

Anledningen till förändringen är att hemmapubliken på ståplats får lättare att ta sig till anläggningens olika serviceinrättningar.

- I lördags när Wolfpack invaderade anläggningen i stora skaror uppstod vissa problem. Genom att de stod direkt intill spelaringången hånades och bespottades hemmaspelarna både på väg in och ut från isen.

Dessutom började en skyddsbalk sitta löst till spelaringången och mindre delar av ståplatsstängslet slets sönder av supportrar.

- Vi satte fast skyddsbalken under matchen. Till kommande matcher måste vi införskaffa ett skyddstak över spelaringången.

Enligt Ronnie Skoog finns det två alternativ.

- Antingen sätta upp ett permanent skyddstak eller att införskaffa ett så kallat dragspel, ett tak som dras fram vid behov. Jag har under måndagen tittat på olika kostnadsförslag och det lär bli en investering på en cirka 30 000 kronor.

Förhoppningen är att takanordningen ska var på plats till Moras hemmamatch efter landslagsuppehållet i mitten av februari.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons