Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laknatta fick konkurrens

Annons

Lakfisket på sjön Norra Barken är vid det här laget en tradition som den lokala fiskeklubben vill slå vakt om. Intresset har stått sig bra från år till år med många deltagare varje gång. Nu råkade Laknatta bli något illa "tajmad" men de som deltog fick uppleva några spännande timmar ute på sjöisen.

- Jag tror det är elfte gången i år, berättade Thord Malmqvist, fiskeentusiast och tillika grundare av den populära tävlingen.

Nytt för i år var att Laknatta hade flyttats från den hittills gängse platsen utanför Per Hindersbolandet in till ett nytt område på isen nära centrala kyrkbyn. Starten och den efterföljande invägningen var nu förlagd till grönområdet Hagudden. Marschaller glimmade välkomnande vid infarten till parkeringen. Ute på udden fanns en värmande brasa där det grillades korv och serverades kaffe. Under Laknatta kunde deltagarna även prova lyckan i ett lotteri.

-Efter invägning brukar de ta med sig fisken. Laken är nämligen en fin matfisk även om den ser otäck ut. Den är en "sötvattentorsk" som man kan stuva eller steka som kotletter, berättade Malmqvist.

Resultat: 1)Yngve Gustavsson, Smeby, 2070 gram och 2) Kari Saastamoinen, Fagersta, 740.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons