Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkaren gör anmälan

Annons

Syftet med träffen mellan Inga, vårdcentralchefen Karin Karlsson och beteendevetaren var att försöka komma tillrätta med den långvariga konflikten.

- I nästan 3,5 timme utsattes jag för psykisk tortyr, nedbrytning och oduglighetsförklaring, skriver Inga i sin anmälan till HSAN.

- I min vildaste fantasi kunde jag inte föreställa mig att det kunde gå till på detta sätt inom Gävle-Dala företagshälsovård, säger Inga.

Inga säger att hon själv var mycket positiv till att mötet, som hon utgick ifrån skulle vara förutsättningslöst, skulle ske.

"Under mötets gång framkom det att beteendevetaren hade träffat min chef vid två tidigare tillfällen, varav ett tillfälle där även mellanchefen var med. Det gjorde att jag upplevde att han redan bestämt sig för att det var mig det var fel på och att mötet enbart skulle bekräfta detta", skriver Inga i sin anmälan.

- Själv fick jag överhuvudtaget inte berätta om mina upplevelser och de kränkande särbehandlingar jag upplevt, menar Inga som efter mötet blev helt sjukskriven.

Under fredagen skickade hon sin anmälan av ärendet till HSAN.

Även till Socialstyrelsen har en anmälan gjorts kring de brister som Inga menar att finns i den arbetsmiljömässiga och medicinska ledningen på vårdcentralen Bäckaskog.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons