Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lågvatten hela sommaren

Annons

I flera år har det varit problem med läckage från dammen i södra delen av Djursjön i Skålhol. Gång på gång har bland annat parkeringen strax nedanför dammen vattenfyllts.

- Det har inte varit någon överhängande bristningsrisk, men det måste få ett slut, säger Ingemar Höglund, Leksands-Rättvik Energi när han på måndagsmorgonen inspekterade hur långt arbetet hade kommit.

Stig Ingels och Kjell Klintberg från NCC håller som bäst på att gjuta cement och spika formar för att göra den betongmur som krävs för att hålla vattnet på rätt sida.

- Jag skulle tippa att vi blir klara den här veckan och sedan är det bara att gräva över muren med jord och allt ser ut som vanligt igen, säger Stig Ingels.

Men även om arbetet blir klart den här veckan är det högst osäkert om vattennivån i Djursjön kommer att höjas så mycket mer innan sommaren.

- Det finns ingen tillrinning i sjön utan det är smältvatten och regn som fyller på den så det kan bli nätt, säger Ingemar Höglund.

- Vi har haft en del telefonsamtal från upprörda stugägare, men det är bara för dem att förstå och acceptera. Det viktigaste nu var att förstärka dammen.

Mer läsning

Annons