Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägsta stödet för Bush

Annons

USA:s president George|W Bush har nu ännu lägre stöd. Bara 29 procent gillar honom i den senaste enkäten.

Bush nådde sin lägsta nivå under sex år som president i opinionsmätningen gjord för Wall Street Journal och NBC.

Bushs förra bottennivå var 34 procent och uppmättes i december 2006.

Bara 20 procent anser att landet går i rätt riktning jämfört med 22 procent för två månader sedan och 29 procent i december. 68 procent tycker att USA är inne på fel spår.

De dystra nyheterna gällde också Bushs parti. 49 procent av de drygt 1|000 tillfrågade ansåg att Demokratiska partiet företräder dem bäst, jämfört med 36 procent för Republikanska partiet.

I presidentvalet hösten 2008 skulle 52 procent av de tillfrågade föredra en demokratisk kandidat medan 31 procent trots allt kände mer för en republikan.

Ett uppenbart skäl till raset för Bush är misslyckandet med att få rätsida på den blodiga terrorn i Irak. Även Bushs stöd nyligen till ett lagförslag som skulle innebära att 12 miljoner papperslösa illegala invandrare skulle få en chans att bli medborgare led ett nederlag i senaten. Där är det amerikanska konservativa krafter som bromsat.

Inför valet hösten 2008 är Hillary Clinton den starkaste demokratiska kandidaten. Hon får stöd av 48 procent. Rudolph Giuliani från republikanerna får 43 procent. Men i Los Angeles Times redovisades tidigare i veckan en enkät som gav Giuliani 49 procent mot 39 för Clinton.

TT

Mer läsning

Annons