Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laganda utvecklar Gagnefs ridklubb

Annons

Som tidningen tidigare berättar har Gagnefs Ridklubb fått 35 000 kronor i Handslagspengar för att genomföra ett utvecklingsprojekt, som i ett första skede omfattar ett 30-tal ungdomar mellan 11 och 20 år.

-Trots att det förekommer lagtävlingar i alla ridsammanhang är ridning i stor utsträckning en individuell sport. Vi vill öka gemenskapen mellan dem som tävlar med egna respektive ridskolans hästar. Därmed ökar vi förutsättningarna för dem att trivas, utvecklas och klara större utmaningar. I förlängningen kan det bredda verksamheten, underlätta klubbens tränarrekrytering och ge våra unga medlemmar nya förebilder, säger hopptränaren Åsa Lindberg.

Tillsammans med dressyrtränaren Carina Hedin och ridskolans instruktör Marit Larsjos leder hon projektet, som inleddes under den gångna helgen och ska pågå fram till sommaren.

-Då är det meningen att vi ska ha skapat en modell för hur utvecklingsarbetet ska fortsätta som en del i vår ordinarie verksamhet, förklarar Åsa Lindberg.

Under helgen gästades Gagnefs Ridklubb av John Hickey, som tidigare deltagit i några av klubbens nationella tävlingar och är en i ridsportskretsar välkänd profil. Han föreläste om sambanden mellan inställning, träning och tävlingsresultat och genomförde övningar i hoppteknik för projektdeltagarna.

-Nya influenser och kunskaper utvecklar oss och bidrar till att göra verksamheten än mer intressant. Gensvaret från deltagarna i helgens aktiviteter var mycket positivt. Nästa gästtränare är Leena Lundin, B-tränare i dressyr. Hon kommer till oss den 24 och 25 februari.

Åsa Lindberg berättar att projektledningen och de ansvariga i klubben vill stärka ridklubbens roll som en samlande kraft för kommunens ridintresserade:

-Ju fler vi är desto lättare är det att bedriva en bra och omfattande verksamhet.

Idag har klubben närmare 300 medlemmar och fungerar lite som en ungdomsgård. Den har ett tiotal egna hästar och dessutom hyr privatpersoner stallplatser för nästan lika många hästar.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons