Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddar för stor biohelg

Annons

-Första föreställningen är snart utsåld, berättar Barbro Bergström i Folkets hus.

Första föreställningen börjar klockan nio och två timmar senare visas filmen för andra gången. För de som inte hinner se filmen på julafton finns nya chanser på annandagen, onsdagen den 27 december, torsdagen den 28 december och tisdagen den 2 januari, vid samtliga tillfällen klockan 16.

Bortspolad handlar om en bortskämd socitetsråtta som råkar bli nerspolad i toaletten.

Nere i Londons kloaker tvingas han anpassa sig till ett liv långt ifrån den lyx han är van vid. Svenska röster i filmen är Fredde Granberg, Nadja Weiss, Raymond Björling och Ola Forssmed.

I julhelgen visar Folkan i Säter även den nya Bondfilmen Casino Royale med Daniel Craig som James Bond.

Filmen visas tisdag den 26 december, onsdag den 27 december, tisdag den 2 januari, onsdag den 3 januari och söndag den 7 januari, vid samtliga tillfällen klockan 19.30.

Biohösten har annars varit dålig för Folkets hus i Säter, liksom för de flesta andra biografer. Konkurrensen är hård med dvd-filmer och alla TV-kanaler och det krävs riktigt stora filmer om folk numera ska gå på bio.

Någon sådan storfilm har inte funnits under hösten, säger Barbro Bergström.

Julaftonsbion är ett säkert kort och den nya Bondfilmen bör väl i alla fall locka.

Nytt för julhelgen i Folkets hus är en återvändarkväll på juldagen. Då blir det dans och rockmusik med CC Riders och i pauserna diskotek med Lars Ljusteräng som dj.

Som inledning på kvällen serveras mat och dryck, som det krävs förhandsbokning till, medan det bara är att komma direkt till själva dansen.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons