Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyla - inget som stoppar entusiasterna

Annons

- Vi har längtat efter den här dagen hela sommaren, och så kallt är det faktiskt inte, menade Stefan Dahlborg som tillsammans med kompisarna var på plats när Romme Alpin i helgen slog öppnade backarna för säsongen.

Under helgen var det liten säsongspremiär i Romme Alpin då man hade den lilla backen och knappstolsliften öppen. De stora nedfarterna och stolliften öppnar först på juldagen.

På plats fanns trots det minst sagt kylslagna vädret en hel del åksugna.

- Vi kom hit alldeles nyss och har satt på oss ordentligt med kläder, berättade klasskompisarna Hanna Jansson och Johanna Wester innan de tog liften uppför backen.

- Vi får se hur det går, jag har inte åkt så mycket skidor, avslöjade Johanna innan de åkte iväg.

Större vana vid att åka på snö hade dock Stefan Dahlborg och hans snowboardpolare Mattias Dahlborg samt Linus och Niklas Björnberg. I väntan på att Romme Alpin skulle öppna har de tjuvtränat i en liten backe hemmavid.

- Men äntligen har Romme Alpin öppnat. Det har vi väntat på sedan de stängde i våras, underströk Stefan som i likhet med alla andra i backen var rejält påpälsad.

- Men så kallt är det ju faktiskt inte. Vi har varit med om värre, flikade polaren Niklas Björnberg in.

Premiär var det också för Eleonore Lind som dagen till ära skötte knappstolsliften.

- Det är min första dag här på jobbet och jag ska arbeta här hela säsongen. Det ska bli kul. Inte minst då man får träffa mycket trevligt folk, sade hon.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons