Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyla, diskade åkare och ökad nedskräpning – så var årets Vasalopp

Artikel 89 av 89
Vasaloppet2018
Visa alla artiklar

När det 94:e Vasaloppet summeras kan arrangörerna konstatera att ovanligt många bröt loppet. 20 åkare diskvalificerades också, och nedskräpningen ökade.

Annons

[+] Läs mer om årets Vasaloppsvecka:

Trots målgång blev många besvikna åkare utan medalj – Vasaloppets sportchef: "Vi ber om ursäkt"

Så gick det för dalaåkarna i fäders spår – resultat och bilder från Vasaloppet

Köttfritt Vasalopp retar bönder – vd:n ordnade möte under upploppet

Bli Pluskund för bara en krona här

Segrare i årets Vasalopp blev Andreas Nygaard och Lina Korsgren, och tio dagar efter att årets upplaga av folkfesten avgjordes har arrangören nu sammanfattat Vasaloppsveckan 2018.

Vasaloppet konstaterar att de tio loppen totalt lockade 65 955 anmälda från 70 nationer. Det är en minskning från förra året, då 66 582 personer var anmälda till något av loppen.

Av de 56 840 personer som startade i något av loppen så bröt 3 928 innan de tog sig i mål. Det är nästan dubbelt så många jämfört med hur många som bröt sitt lopp året innan, vilket arrangören tror kan bero på de kylslagna temperaturerna under veckan.

Bilden är ett montage.

Totalt diskvalificerades 20 åkare i Vasaloppet. En person för att ha hindrat en annan åkare och resterande för otillåten åkteknik. Dessutom fick ett tiotal deltagare 15 minuters tidstillägg på grund av nedskräpning i spåret.

Under förra årets lopp, då nedskräpningsregeln infördes, minskade mängden skräp med hela 90 procent. Men enligt Vasaloppet har det under årets lopp var mer nedskräpning än förra året.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Alla artiklar i
Vasaloppet2018

Bilder från söndagens Öppet Spår

Annons