Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KY säger ja till ny Scott-utbildning

Annons

Scott har i dagsläget två KY-utbildningar: svenska turism- och skidlärarutbildningen samt svenska hälso- och turismutbildningen.

- Under innevarande läsår finns cirka 100 studerande vid Scott. Antalet ökar successivt och vi beräknar att det finns dubbelt så många elever från hela landet år 2007.

- För Orsa kommun är det oerhört glädjande med tanke på de kommersiella fördelar som det medför med så många inflyttade, säger Michael Rocking.

Underlaget till ansökan om den nya kvalificerade yrkesutbildningen Reseproducent har Scott tagit fram tillsammans med representanter för branschen och näringslivet.

- En avgörande punkt när KY-myndigheten godkänner en utbildning är att den ska leda till arbete.

- Det som gör att branschen nu behöver reseproducenter är att turismen ändrat karaktär. De tidigare charterresorna försvinner allt mer och i dag vill kunden i allt större utsträckning ha en resa som paketeras efter var och ens önskemål.

För rektor Michael Rocking och Scott innebär beskedet om den nya utbildningen att allt är positivt, utom på en punkt:

- Om elevantalet dubbleras så blir vi trångbodda. Men vi söker lösningar. Kanske är det så att vi får ändra scemat och nyttja lokalerna längre tid. I dag är skoltiden klockan 8-16, men det kanske blir aktuellt att använda lokalerna ända till klockan åtta på kvällen.

Hur lokalfrågan ska lösas blir en senare fråga.

Nu först ska Scott fira glädjebeskedet med ett mingelparty på onsdag. Ett party där kommunanställda, samarbetspaartners och delägarna i Siljan Turism är inbjudna att träffas och få information om turismutbildningen.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons