Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvintett misstänks för inblandning i människorov – fyra av dem misstänks även för andra brott

Flera brott ska ha begåtts i en bostad i Avesta kommun i början av januari. Det handlar bland annat om människorov, ett brott som sammanlagt fem personer misstänks för.
Flera av dem misstänks även för andra brott.

Annons

Fem personer misstänks för inblandning i människorov, ett brott som ska ha begåtts i Avesta kommun i början av januari. Fyra av personerna misstänkt, eller har misstänkts, även för flera andra brott.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Historien om en urgammal festbulle - och recept på nya spännande semlor

Lista: De mest jagade skotermärkena i Dalarna – så tjänar du tusenlappar på att sälja eller köpa skoter

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

SÅ KÖPER DU PLUS

För drygt en månad sedan, i början av januari, ska flera brott ha begåtts i en bostad i Avesta kommun, samt på en plats i Säters kommun. Ett par personer misstänks, eller har misstänkts, för inblandning i samtliga brotten.

Rubriceringarna för brotten som ska ha begåtts i Avesta kommun är människorov, grov misshandel samt grovt olaga hot. När det gäller Säters kommun så är brottsrubriceringarna utpressning och övergrepp i rättssak.

Den senaste månaden har totalt fem personer misstänkts för inblandning i minst ett av brotten. Häktningsförhandlingar har hållits i Falu tingsrätt vid flera tillfällen, senast på måndagen då en kvinna i 25-årsåldern från Avesta kommun häktades misstänkt för människorov.

De övriga fyra personerna som misstänks, eller har misstänkts, för inblandning i brottet/brotten är:

En man i 40-årsåldern, från Hedemora kommun, som misstänks för människorov, grov misshandel och grovt olaga hot.

En man i 35-årsåldern, bosatt i Säters kommun, som misstänks för människorov, grov misshandel, grovt olaga hot samt utpressning och övergrepp i rättssak.

En man i 45-årsåldern, bosatt i Borlänge kommun, som misstänks för människorov och grov misshandel, grovt olaga hot, övergrepp i rättssak och utpressning samt narkotikabrott, det sista brottet ska ha begåtts i mannens bostad i Borlänge kommun.

En man i 30-årsåldern bosatt i norra Sverige, misstänks för människorov, grov misshandel, grovt olaga hot och övergrepp i rättssak.

Dessutom misstänks den sistnämnde mannen för stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel, som ska ha begåtts i Säters kommun i september i fjol, tillgrepp av fortskaffningsmedel i Hedemora kommun i slutet av januari samt grov stöld och stöld i Smedjebackens kommun i slutet av januari.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons