Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnornas arv och männens miljö

Annons

Svar till "Bernt, aldrig sosse",

den 26 maj.

Din insändare var fullständigt inkonsekvent och full av fördomar. Du varvade falska påståenden om mig med irrelevanta fakta.

Jag är inte socialdemokrat och jag har inte fastnat i "den socialdemokratiska kvinnofällan". Ditt påstående om att jag kommer att förstå vad du menar när jag blir äldre är kränkande och åldersdiskriminerande.

Hur kan du påstå att kvinnors behov av att vårda är nedärvt medan männens behov av att vårda är inlärt? Vem är du att avgöra det? Du påstår att kvinnors liv och personlighet beror av arvet medan männens präglas av miljön?

Du bortförklarar tusentals år av förtryck mot kvinnor med att säga att det beror på vissa religioner. Det är en del i din insändare som jag verkligen inte förstår. Rättfärdigar religionen förtrycket? Och tror du inte att vissa människors syn på kvinnors behov av att vårda kan vara ett arv från gårdagen?

Du verkar rättfärdiga dina åsikter med att många håller med dig. Men att flera människor tycker samma sak är aldrig synonymt med sanningen. Jag ville med min förra insändare döda utopin om kvinnan; hon är inte mer fantastisk än mannen. Hennes egenskaper är inte av ädlare karaktär än mannens, hon är lika självisk och jobbar i lika hög grad för sig själv som mannen.

Jag håller dock med dig på en punkt, vi vet ingenting om hur könsrollerna kommer att se ut i framtiden, men jag anser att vi trots det kan kämpa för ett jämlikt samhälle!

EMMA

Mer läsning

Annons