Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnor nobbar Björklund

Annons

Folkpartiets partiledarkandidat Jan Björklund går inte hem hos kvinnorna.

Han är den tråkigaste politikern, enligt en opinionsmätning som auktionssajten Tradera beställt.

Inte heller andra folkpartister står högt i kurs. Leijonborg är den partiledare som de tillfrågade männen "helst inte vill träffa". De anser att Birgitta Ohlsson är den "minst intressanta samtalspartnern" och den de "helst inte vill dejta". Kvinnorna vill helst inte dejta Leijonborg.

Undersökningen bygger på svar från 1|117 personer över 18 år i en slumpmässigt utvald webbpanel. De tillfrågade fick välja från en lista med 18 politiker _ samtliga partiledare och ett antal andra toppnamn.

Populärast är statsminister Fredrik Reinfeldt. 24 procent ville helst träffa honom. På andra plats kom socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin (17 procent) och på tredje plats utrikesminister Carl Bildt (13 procent)

Reinfeldt är populärare bland männen (29,7 procent) och Sahlin bland kvinnorna (21,9 procent). Kvinnorna anser också att de skulle ha "roligast med" och föra de "mest intressanta samtalen" med Sahlin.

Männen vill helst samtala med Carl Bildt och ha roligt med Leif Pagrotsky (s).

Högst på dejtinglistan står Fredrik Reinfeldt och miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand.

Tradera beställde undersökningen för att få veta hur mycket man är beredd att betala för att träffa en kändis om pengarna går till ett välgörande ändamål.

13 procent ville inte punga ut med mer än 500 kronor och bara ett fåtal (4 procent) kunde tänka sig att betala över 5|000 kronor.

Kändisar är populärare än politiker. 39 procent kunde tänka sig att betala för att möta en kändis, 23 procent för att träffa en politiker.

Helst vill de träffa Mikael Persbrandt (kvinnorna) och prinsessan Madeleine (männen).

TT

Mer läsning

Annons