Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnolöner på efterkälken i EU

Annons

Det ser tufft ut för EU:s kvinnor. Lönegapet till männen består och glastaket är svårt att bryta igenom.

Sverige är inget undantag, visar en ny rapport.

I genomsnitt tjänar kvinnor 15 procent mindre än män i EU. Den löneskillnaden har knappt ändrats alls de senaste tio åren, trots att jämställda löner varit ett av EU:s mål sedan Romfördraget 1957.

Han ser flera orsaker till att kvinnor tjänar mindre: kvinnodominerade yrken blir ofta låglöneyrken, glastaket hindrar kvinnor att göra karriär och kvinnor gör mer oavlönat hemarbete än män.

De flesta kvinnor är också borta från arbetsmarknaden i perioder för att ta hand om barn, vilket påverkar löneutvecklingen.

Löneskillnaden mellan män och kvinnor är minst på Malta, 4 procent. Men det ska inte tolkas som att det är EU:s mest jämställda land. I själva verket beror siffran på att få kvinnor jobbar på Malta och att de som gör det ofta är välutbildade och relativt välbetalda.

Sverige har en hög andel kvinnor i arbetskraften, men också många som arbetar deltid. Det är en förklaring till att vi är lite sämre än EU-snittet med 16 procents löneskillnad. För andra länder med mycket deltidsarbete gäller samma sak, till exempel Tyskland, Storbritannien, Nederländerna och Österrike.

Att kvinnor i EU ofta väljer deltid och kanske också "fel" yrken, om man ser till lönen, ska man inte lasta kvinnorna för, tycker Spidla:

Rapporten från EU-kommissionen är ett första steg mot mer press på EU-länderna att göra någonting åt löneskillnaderna. Exakt hur, ska kommissionen återkomma till nästa år. Bättre barnomsorg och krav på öppnare löneredovisning kan vara ett par lösningar enligt Spidla. Liksom att få EU-länderna att satsa på pappamånader.

TT

Mer läsning

Annons