Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna skjuten _ allmänheten varnas

Annons

Ett skottdrama utspelade sig under kvällen i Höganäs i västra Skåne. Enligt Helsingborgs Dagblads nätupplaga har en kvinna skjutits med ett hagelgevär.

Polisen bekräftar för TT att en skottlossning har ägt rum i ett koloniområde vid kyrkogården i Höganäs men är i övrigt förtegen om det inträffade. Flera polispatruller är på platsen.

Enligt Skånepolisen fördes den skottskadade kvinnan till Helsingborgs lasarett samtidigt som flera polispatruller jagade gärningsmannen.

Helsingborgs Dagblad skriver med hänvisning till vittnen att mannen avlossade hagelgeväret genom en dörr till en kolonistuga i området.

Mikael Persson, informatör vid Skånepolisen, gick sent på kvällen ut med en varning till allmänheten. Mannen som jagas för att ha skjutit en kvinna i Höganäs är farlig.

TT: Har ni ringat in honom?

I flera medier förekom spekulation om att mannen är hemvärnsman och att han skulle vara beväpnad med ett automatvapen. Persson ville inte kommentera dessa uppgifter.

Den misstänkte gärningsmannen är 52 år och har haft en kärleksrelation med den skottskadade kvinnan, enligt Mikael Persson.

Mannen var vid 23-tiden, nästan tre timmar efter skottdramat, ännu inte gripen. Men polisen trodde sig veta ungefär var han befann sig.

I jakten deltar totalt 17 polispatruller, bland annat piketpolis från Malmö och hundpatruller.

Även polisen har haft telefonkontakt med den 52-åring som jagas efter skottdramat i Höganäs på fredagskvällen, berättar Charley Nilsson, informatör vid Helsingborgspolisen.

Brottsrubriceringen är mordförsök.

Den misstänkte gärningsmannen är boende i Höganäs och är enligt Nilsson före detta pojkvän till den skadade kvinnan.

Flera skott ska enligt vittnen ha avlossats.

På Helsingborgs lasarett bekräftade man på kvällen att en skottskadad kvinna i 45-årsåldern hade tagits emot vid 21-tiden och att hon var lindrigt skadad.

TT

Mer läsning

Annons