Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna mördad i Malmö

Annons

En dansk kvinna i 25-årsåldern hittades på måndagsmorgonen död i en lägenhet på Jägersrovägen i Malmö. Hennes jämnårige make har gripits som misstänkt för att ha mördat henne.

Larmet till polisen kom strax före sju på morgonen och den första patrullen som anlände till adressen ska ha mött mannen i trappuppgången. Inledningsvis fanns uppgifter både om att han själv skulle ha larmat polisen och om att grannar skulle ha slagit larm. Vid en presskonferens i polishuset på förmiddagen gavs inget besked om vilken version som är den riktiga.

Hon bekräftar att mannen och kvinna var gifta med varandra. Hon var dansk medborgare, medan mannen kommer från ett land utanför EU. Det ska ha varit de hårda danska invandringslagarna som fått paret att bosätta sig i Sverige.

Mannen fördes efter gripandet till läkare för att få eventuella skador dokumenterade. En teknisk undersökning i mordlägenheten inleddes redan på morgonen, samtidigt som polisen också började knacka dörr i trappuppgången. Kammaråklagare Lena Körner har utsetts till förundersökningsledare.

TT

Mer läsning

Annons