Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna frikänns från misstankar om att ha försökt slå en ordningsvakt

En kvinna från Mora kommun misstänktes för försök till våld mot tjänsteman mot en ordningsvakt i Falu kommun. Hon skulle ha försökt slå vakten.
Falu tingsrätt frikänner kvinnan då det inte står klart att hon försökte slå vakten.

Annons

En kvinna från Mora kommun misstänktes för försök till våld mot tjänsteman mot en ordningsvakt i Falu kommun. Hon skulle ha försökt slå vakten, men Falu tingsrätt anser att det inte står klart att kvinnan verkligen försökte slå vakten och därför frikänns kvinnan.  Foto: Johan Nilsson/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Motorvärmare sparar både pengar och miljö – om du använder den rätt

Allt fler vägar saltas – trots alla protester: Därför har Trafikverket sänkt gränsen för när en väg ska saltas

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

SÅ KÖPER DU PLUS

Kvinnan är bosatt i Mora kommun. I somras befann sig kvinnan på en plats i Falu kommun där ett större arrangemang hölls. När kvinnans sambo skulle avisas av två ordningsvakter på grund av berusning så gick kvinnan efter.

Sedan går meningarna isär om vad som inträffade. En av vakterna har berättat att han såg att kvinnan måttade ett slag mot vaktens kollega. Vakten hann dock parera slaget mot kollegan och då ska kvinnan ha måttat en rallarsving mot vakten, som flyttade sig varpå kvinnan följde efter i slaget och ramlade framåt utför en mindre slänt.

Kvinnan själv har berättat att hon gick efter vakterna och skulle lägga sin hand på vaktens arm, för att få kontakt med dem. Då small det och hon kvicknade sedan till liggandes på marken. Hon vet inte vad som hände men hon skadade käken och blev chockad.

Ett vittne till händelsen har berättat att kvinnan "på något sätt" hamnade på marken men vittnet såg inte hur det gick till eller att kvinnan hade måttat något slag.

Den andre vakten har berättat att han inte märkte något om vad som hände bakom honom men att kvinnan sedan, på något sätt, ramlade omkull och slog sig.

Kvinnan var åtalad misstänkt för försök till våld mot tjänsteman. Falu tingsrätt konstaterar att meningarna går isär gällande händelseförloppet.

Tingsrätten påpekar även att kvinnan var berusad och att hennes kroppsrörelser därför kan ha missuppfattats av vakten. Då tingsrätten anser att det inte har framkommit att kvinnan försökte slå vakten frikänns kvinnan från misstankarna.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons