Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna får inte ersättning för ryggbesvär

Annons

Kvinnan har angett att hon utfört lyft på sin arbetsplats som orsakat besvär med ryggen, den högra höften och benet, och vill få skadan godkänd som arbetsskada och beviljas livränta.

Försäkringskassan hävdar dock att hon inte varit utsatt för så högra risker i sitt arbete att det är sannolikt att det är arbetsuppgifterna som orsakat ryggskadan. Besvären bedöms inte som arbetsskada och kvinnan beviljas därmed inte heller rätten till livränta.

Kvinnan överklagade då i sin tur till länsrätten som gjorde en annan bedömning än försäkringskassan. I somras sade länsrätten att hennes ryggskada hade uppkommit i samband med lyften på arbetsplatsen och att hon också ska beviljas livränta.

Men efter ännu ett överklagande från försäkringskassan, nu till kammarrätten fråntas kvinnan alltså den rätten till livränta och hennes besvär anses inte vara arbetsrelaterade. Kammarrättens sakkunnige läkare menar att kvinnans besvär är åldersbetingade och att hon dessutom lider av någon form av neurologisk sjukdom som man ännu inte lyckats diagnosticera.

Mer läsning

Annons