Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna döms för rattfylleri – anser att hon inte var påverkad under färden

Kvinnan från Gagnefs kommun körde bil i centrala Borlänge trots att hon var påverkad av narkotika.
Hon erkänner att hon hade rökt hasch en vecka tidigare men anser att hon inte var påverkad när hon körde. Nu döms hon till dagsböter för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Annons

En kvinna från Gagnefs kommun körde bil i centrala Borlänge trots att hon var påverkad av narkotika. Nu döms hon till dagsböter för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

På G är på G med att öppna träningslokal i Björbo

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Polisen: "Mobilen är ett brottsverktyg som borde förbjudas i skolorna"

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 25-årsåldern och bosatt i Gagnefs kommun. Den 20 oktober i fjol körde kvinnan bil på Hagavägen i centrala Borlänge, trots att hon hade narkotika i kroppen.

Analysresultatet efter bilfärden visade att kvinnan hade spår av tetrahydrocannabinol i blodet. Falu tingsrätt påpekar i sin dom att denna substans är narkotikaklassad och ingår i hasch och andra cannabispreparat. Därför anser tingsrätten att det är utrett att kvinnan var påverkad av narkotika när hon körde bilen.

Kvinnan själv har erkänt att hon hade rökt hasch, men hävdar att detta skedde veckan före bilfärden och att hon därför inte var påverkad när hon körde bilen.

Tingsrätten anser att detta innebär att kvinnan borde ha insett att det fanns en risk för att hon fortfarande skulle ha narkotikan i kroppen, men att hon valde att köra bilen ändå.

Falu tingsrätt dömer kvinnan för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Hon döms till att betala 50 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2 500 kronor. Dessutom ska hon betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons