Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna anmäler läkare vid vårdcentral

Annons

Kvinnan sökte hjälp vid två tillfällen för kraftiga buksmärtor, men efter undersökning skickades hon hem med beskedet att det inte fanns några fel.

Hon skickades också vidare till ungdomsmottagningen där inga undersökningar gjordes, men redan samma kväll fick hon föras akut med ambulans till Mora lasarett där det konstaterades att hon hade drabbats av utomkvedshavandeskap.

Den drabbade kvinnan berättar att hon varit på vårdcentralen i Malung vid två tillfällen. Beskedet hon fick då var att det inte var något fel. Hon blev friskförklarad och hemskickad.

Smärtorna fortsatte dock och efter fem veckor och dessutom efter blödningar under ett par veckor kontaktade kvinnan sjukvårdsupplysningen som då ville att kvinnan skulle ta kontakt med mödravården. Därifrån skickades kvinnan vidare till ungdomsmottagningen där man konstaterade att det kunde bero på stress och att kvinnan hade bytt p-piller.

Senare efter besöket vid ungdomsmottagningen fick kvinnan olidliga smärtor och fördes akut med ambulans till Mora lasarett. Där konstaterades att hon hade fått utomkvedshavandeskap.

Hon opererades och efter hemkomsten blev hon efter några dagar svullen vid operationsärret och besökte återigen Malungs vårdcentral där man ansåg att det handlade om en normal svullnad och att det inte fanns några problem.

Ett par dagar efter besöket vid vårdcentralen började det blöda i såret och då kontaktades sjukvårdsupplysningen ännu en gång och de gav beskedet att hon skulla åka in akut om det inte slutade att blöda och efter en timme fick kvinnan återigen åka till Mora lasarett akut.

Vid Mora lasarett konstaterades det att kvinnan fått en infektion i såret och hon fick medicinering mot detta och fick sedan rådet att komma till Mora lasarett på återbesök igen.

I sin anmälan mot Malungs vårdcentral och den behandling kvinnan fått eller snarare sagt inte fått anser kvinnan att man inte tagit hennes problem på allvar och heller inte ansträngt sig för att hitta något fel.

Kvinnan skriver i sin anmälan att hon känner sig felbehandlad och ignorerad av vårdcentralen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons