Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kusen får bada

Annons

Svar till "Johan",

den 23 maj.

Jag läste din insändare och kan som ryttare, motionär, löpare och skidåkare instämma med dina åsikter om ridning på markerade leder och motionspår samt på vintern även skidspår. Beträffande bad med hästarna är vi också överens när det gäller att ta hänsyn och att inte bada med hästarna vid stränder som används som badplatser.

Jag blev däremot mycket förvånad när du skriver att det inte är tillåtet att bada med häst i Sundet, och att du nämner de två stora stallen lite förtäckt som bovar i dramat. Jag ringde direkt ner till miljökontoret där jag fick samma svar som jag fått för några år sedan att det inte finns något badförbud för hästar i Sundet men att man (självklart) måste ta hänsyn till att inte gå in mot badplatser utan att man badar längst in i Sundet.

Vi på Stall Sundet informerar våra inackorderingar och kursdeltagare var det är lämpligt att bada och vikten av att visa hänsyn. Det är något som jag vet även sker på ridskolan.

Övriga stall (som är ganska många) kan vi tyvärr inte ta ansvar för. Att skriva om oss i tidningen i samma andemening som ridning på badplatser är mycket orättvist och felaktigt och att hitta på ett badförbud kan bara förvirra och ställa till konflikter i onödan.

Låt oss ansvariga för stallen få reda på övertrampen direkt i stället så kan vi stävja det tidigt. Vi har mycket skog och vatten runt oss och visar vi hänsyn till varandra får vi plats allihop!

ULF JOHANSSON

Mer läsning

Annons