Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungaparet på promenad med kejsaren

Annons

Kungaparet fick något av en vilodag på onsdagen under sitt Japanbesök. De åkte ut till landet med värdfolket.

Och nu har också utrikesminister Carl Bildt kommit till Tokyo.

Efter kung Carl Gustafs och drottning Silvias intensiva program under de första dagarna av statsbesöket i Japan blev onsdagen alltså lite stillsammare. Kejsarparet Akihito och Michiko hade bjudit ut kungaparet till ett besök i lantligare miljöer än det hetsiga Tokyo.

Kungligheterna tog tunnelbanan några mil ut från storstaden. De slapp trängas med vanliga japaner och fick resa med en egen vagn.

Framme i staden Kawagoe med sin äldre Skansenliknande del möttes de av tusentals japaner som jublande viftade med svenska och japanska flaggor.

Kungen bar som vanligt strikt kostym _ för dagen i en blågrå nyans _ och en rödmönstrad slips. Drottningen hade valt en rutig dräkt i ljust grått, vitt och ljusbrunt.

Svenskarna bjöds först på ett larmande japanskt skådespel, ett slags färgrik parad med musiker i folkliga dräkter och praktfulla, utsmyckade gamla vagnar.

Då blev den senare delen av dagen betydligt stillsammare med besök i ett buddhistiskt tempel.

Utrikesminister Carl Bildt ska möta flera ministrar i Japan, bland andra utrikesministern. Redan under onsdagen hann Bildt med att tala med premiärministern Shinzo Abe.

TT

Mer läsning

Annons