Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturpriset till Ingrid

Annons

I mer än 30 år har Ingrid varit en av de stora drivkrafterna inom hembygdsföreningen och hon har under de senaste tio åren även varit ansvarig utgivare för Järna hembygdsblad. Tidskriften utkommer tre gånger per år och har hela 900 prenumeranter runt om i landet, oftast personer med rötterna i Järnabygden.

Sedan 1950-talet har Ingrid även samlat på tidningsurklipp om både stort och smått som hänt i bygden. De många pärmarna utgör i dag en mycket värdefull kulturskatt för framtiden. Boken, På Myrbackar, är ett annat av Ingrids initiativ, en bok som hon tillsammans med Barbro Liss sammanställde och som i ord och bild redovisar samtliga gårdar som tillhör Myrbacka. Just nu ingår hon även i den grupp som tar fram en liknande dokumentation över Nordanåker. Ett annat av hennes skötebarn är hembygdsgården i Grånäs där hon lägger ned åtskilligt med tid och alltid finns på plats vid de många arrangemangen.

Det mycket välförtjänta priset på 4 000 kronor samt blommor delades ut vid Lions Clubs månadsmöte vid Flottaren i Vansbro på fredagskvällen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons