Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturdagen i Tyngsjö lockade hundratals

Annons

Kulturdagen inleddes med en konsert i Tyngsjö kyrka med Ingemar Olsson som var mycket välbesatt och uppskattad. Han fick hela publiken med sig i sitt framträdande, där han spelade gitarr, keyboard och sjöng. Konserten höll på cirka en timme och ett par hundra personer hade bänkat sig i kyrkan.

Efter konserten i kyrkan fortsatte sedan arrangemanget vid Tyngsjö bygdegård där Britt- Inger och Olle Wettborg framträdde med sång och musik. Olle Wettborg spelade dragspel och man sjöng tillsammans. Även det ett mycket uppskattat inslag.

Det arrangerades tipspromenad och ett tiotal hantverkare från bygden ställde ut och sålde sina produkter. Senare på eftermiddagen var det en auktion med Bo Mattsson som auktonist. De pengar som inbringades går till bygdegårdens verksamhet. Som alltid serverades det motti och fläsk, sill och potatis med mera.

- Vi är mycket nöjda med årets kulturdag i Tyngsjö. Det kom många besökare och jag tror att alla som kom hit var nöjda med sitt besök, och den underhållningsom gavs, säger Bo Mattsson, en av dem som höll i trådarna under kulturdagen.

Det är Tyngsjö Bygdegårds-förening och baptistförsamlingen som arrangerar kulturdagen och i kyrkan finns också Malungs Församling med liksom studieförbundet Bilda. Kulturedagen engagerar hela bygden på Malungs Finnmark och det har blivit en tradition som är mycket uppskattad och populär.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons