Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krossen byggs om

Annons

På fredag får Jörgen Persson det definitiva beskedet från Handelsbanken om de godtar hans bud. I så fall får Lohbelia tillgång till fastigheten från och med den 1 januari nästa år.

Jörgen Persson planerar att anlita något lokalt företag i Hedemoratrakten att sköta renoveringen. Och det kommer krävas mer än att bara fixa till något gångjärn som är skevt. Kåken är i dåligt skick.

Jörgen Persson erbjuder sig att köpa den för fyra miljoner kronor. Till detta läggs ytterligare fyra miljoner för själva renoveringen som kommer att pågå under hela nästa år.

Nappar Handelsbanken på förslaget blir det cirka 25 hyresrätter på 80-90 kvadrat vardera. Det kan även bli aktuellt att upplåta fastigheten för en eller två butiker. Jörgen Persson räknar med en årshyra på 750 kronor per kvadratmeter, det vill säga cirka 5600 kronor i månaden för en trea.

-Jag tror att den typiske hyresgästen kommer att vara i åldern 55+. Kanske har man en villa i Hedemora, men börjar tycka att det är för mycket jobb med den och vill sälja. I den åldern flyttar man inte till en annan ort, säger Jörgen Persson.

Lägenheter för äldre har också det positiva med sig att det friställer villor för hugade barnfamiljer, menar han.

I Dalarna har Lohbelia även fastigheter i Säter och Vansbro där företaget har sitt säte. Företagets idé bygger på att överta fastighetsbolag med problem där ägaren har lån i Handelsbanken och sedan ordna upp ekonomin.

I stadsplanen har fastigheten namnet Falken 3 och ligger i hörnet Gussarvsgatan, Långgatan.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons