Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kroggäst tog ordningsvakt mellan benen – nu döms han för sexuellt ofredande

Vid stängningsdags på en restaurang i Mora tafsade en kroggäst på en ordningsvakt. Kroggästen tog vakten mellan benen och sade att han var fin och vacker.
Mora tingsrätt dömer mannen till skyddstillsyn för sexuellt ofredande.
Kroggästen, som är bosatt i Orsa kommun, har erkänt brott.

Annons
En man från Orsa kommun har dömts till skyddstillsyn efter att ha tafsat på en ordningsvakt på en restaurang i Mora. Mannen tog ordningsvakten mellan benen och döms nu för sexuellt ofredande.  Foto: Johan Nilsson/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler vägar saltas – trots alla protester: Därför har Trafikverket sänkt gränsen för när en väg ska saltas

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Lista: De mest jagade skotermärkena i Dalarna – så tjänar du tusenlappar på att sälja eller köpa skoter

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Orsa kommun. Den 5 mars i fjol befann sig mannen på en restaurang i Mora. När restaurangen skulle stänga så tafsade mannen på en ordningsvakt.

Vakten har berättat att han stod vid entrédörren när den nu dömde mannen kom fram och tog honom i skrevet samt sade något i stil med att vakten var fin och vacker. Enligt vakten höll mannen sin hand formad som en skål och höll i vaktens könsorgan, utanpå kläderna, i ett par sekunder. Vakten tyckte att detta var obehagligt och grep mannen samt tillkallade polis.

Den nu dömde mannen har erkänt att han tog vakten mellan benen. Däremot hävdar han att han inte höll fast vaktens könsorgan. Han har uppgett att han var berusad och inte minns varför han gjorde som han gjorde. Han minns inte heller att han sade till vakten att denne var vacker, men tror att han kan ha gjort det.

Mora tingsrätt konstaterar att vakten och kroggästen har lämnat liknande berättelser om vad som hände. Därför anser tingsrätten det bevisat att mannen begått brottet.

Tingsrätten dömer mannen till skyddstillsyn för sexuellt ofredande. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons