Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogbesökare tafsade på kvinna – nu döms han för sexuellt ofredande

Plötsligt kände kvinnan en hand på sitt underliv.
Senare kunde hon peka ut mannen som gjorde det.
Nu har mannen dömts till dagsböter för sexuellt ofredande.
Han förnekar brott eftersom han har uppgett att han inte minns händelsen.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

100 000 saknar skyddsrum i Dalarna: "Det är först till kvarn som gäller"

Åtta bra tips: Så skyddar du dig mot inbrott

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Leksands kommun. Den 15 juli i år befann sig mannen på Liljan i Borlänge.

En kvinna har berättat om att hon stod intill det stora dansgolvet när ett gäng män passerade förbi. Plötsligt kände hon hur en av dem tog tag om hennes underliv. Hon fick tag i hans hand och slog undan den. I samband med detta vände hon sig om och såg hur mannen i fråga hånlog mot henne.

Efter stängningsdags såg hon mannen i fråga utanför krogen. Hon talade då om för vakterna vad som hade hänt och mannen greps sedan av polis. Kvinnan har berättat om att det var en obehaglig och kränkande upplevelse att bli tafsad på. Hon har även påpekat att hon var nykter vid tillfället.

En man från Leksands kommun har dömts till dagsböter efter att ha tafsat på en kvinna på Liljan i Borlänge. OBS: Bilden är tagen på en annan nattklubb.Foto: Brennan Linsley/TT

Mannen själv har uppgett att han var berusad vid tillfället och att han inte minns allt från kvällen, han minns exempelvis inte den här händelsen. Han har uppgett att det inte är hans stil att bete sig så som det påstås i åtalet. Men han har även uppgett att om detta har inträffat så måste han stå för det och ta sitt straff.

Falu tingsrätt anser att kvinnans berättelse är trovärdig samt att ett vittne hörde kvinnan skrika att en man hade tagit på henne på. Kvinnan har sedan pekat ut mannen och är helt säker på att det var han som gjorde detta. De båda hade ögonkontakt direkt efter händelsen. Därmed anser tingsrätten att det står klart att mannen har sexuellt ofredat kvinnan.

Falu tingsrätt dömer mannen för sexuellt ofredande. Han döms till att betala 60 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 3 000 kronor. Dessutom ska han betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons