Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritor av knark hot mot barn

Annons

Stavar av narkotika som ser ut som kritor har spridits över en innergård på Möllevången i Malmö. Nu uppmanar polisen föräldrar att ta barnen direkt till sjukhus om de tror att barnen lekt med _ eller ätit _ kritorna.

Gården ramas in av Möllevångsgatan, Södra Skolgatan och Södra Förstadsgatan. Enligt Sydsvenskans nätupplaga spreds knarket ut på gården på torsdagskvällen, när polisen slog till mot misstänkta narkotikahandlare i en lägenhet intill gården. En av de gripna tros ha kastat ut drogerna från balkongen.

Nu fruktar polisen att barn ska leka med stavarna i tron att det är kritor och förgiftas.

Polisen vet inte hur stort partiet egentligen var.

Även om barnet inte visar upp några särskilda symtom vill polisen att de tas in till sjukhus om de till exempel har något vitt på fingrarna.

Polisen vill inte berätta exakt vad kritorna tros vara gjorda av, men enligt uppgifter till tidningen misstänker de amfetamin eller kokain. De kritliknande stavarna är vita.

Två män, far och son, sitter nu anhållna, misstänkta för grovt narkotikabrott. En tredje man greps samtidigt och anhölls också, men inte för grovt brott.

Ingen hade på fredagskvällen kontaktat polisen med uppgifter om några upphittade kritor. Inga barn troddes heller ha drabbats.

TT

Mer läsning

Annons