Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristna friskolor bra för alla

Annons

Svar till Lars Broman,

den 27 december:

LB skriver om kristna friskolor och församlingar. Alla profilerade skolor får sina elever för att föräldrarna och barnen väljer skolan utifrån intressen och värderingar, och en skola med en tydlig värdegrund brukar ge eleverna en bra grund att stå på, vilket ger bättre studiemotivation och en god självkänsla.

Angående kristna församlingar, så har de flesta dopet som medlemskrav, men inte som entrébiljett. Till kyrkan är alla välkomna, vare sig det är Svenska kyrkan eller en frikyrka. Det är endast sekter som är slutna och har sina underliga regler och som det kan vara svårt att ta sig ur. Enligt LB:s utdrag ur Nationalencyklopedin, så står det att en sekt är en grupp som markant avviker från huvudlinjerna, och Elsborgskykan stämmer absolut inte in på den beskrivningen.

Friskolorna har samma regler att följa som de kommunala och får inte utestänga barn. Friskolan Mosaik ska inte drivas av Elsborgskyrkan och inte heller ligga i samma stadsdel. Det finns ett stort intresse för friskolor i Falun och därmed ett bra underlag för flera skolor, vilket ger en bra variation och möjlighet för många att finna en skola man mår bra av att gå på.

INGRID NÄSMAN (KD), FALUN

Mer läsning

Annons