Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristina till VM i Åre

Annons

Även Kristinas syster Britta Haag har blivit uttagen att arbeta som frivillig under VM. Britta ska arbeta som biträdande tävlingssekreterare.

Kristina, som till vardags är förskolelärare på Nyhedskolan i Rättvik, är sedan länge aktiv ledare inom Friluftsfrämjandet. Hon har arbetat under flera av FIS tävlingar och hon är kontorsutbildad.

- Jag sökte flera jobb och i mitt CV skrev jag bland annat att jag tycker om att arbeta med människor och har ägnat mig åt skidåkning sedan länge.

Det var i våras som ansökningarna skulle vara inne. Den alpina organisationen sökte allt från parkeringsvakter till portdomare och mediaansvarig. De frivilligt arbetande får ingen lön men gratis kost och logi. Kristina ska till exempel bo på Årekliniken, men hon måste betala resan själv.

- Det är så roligt att vara med och jag har väntat på besked. När jag fick veta att jag skulle jobba i raceoffice, ett slags tävlingscenter, blev jag jätteglad, säger Kristina.

Kristinas syster Britta jobbar två veckor under VM. Själv jobbar hon en vecka.

-Det var inget problem att få ledigt, men enligt min chef finns vissa regler kring nationella uppdrag som ska underlätta att få ledigt.

- Jag jobbar under veckan med slalom och storslalom och det ska bli speciellt kul att följa våra Dalaåkare, Martin Hansson och Therése Borssén.

Kristina jobbade med lottorna under World cup i Sälen 1990. Den här gången vet hon att intensiva dagar väntar, tio dagar med lite ledighet för skidåkning och det är något Kristina mycket gärna tar semesterledigt för att få vara med om.

Före avresan nästa vecka har alla frivilligarbetare utbildats och gått kurser och provat arbetskläder. För skidintresserade Kristina väntar drömjobbet, näst efter förskolelärarjobbet förstås.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons